Detenen un fals metge que treballava al Punt d'Atenció Continuada de l'Hospital de Figueres

2016-05-22 14:00

El Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG), l’Intitut Català de la Salut a Girona i la Fundació Salut Empordà han fet públic un comunicat conjunt per a informar de la detenció i la posterior posada en llibertat d’un treballador acusat d’intrusisme professional durant la nit de dijous passat al Punt d’Atenció Continuada (PAC) de Figueres situat a l’Hospital. El detingut, feia 6 mesos que treballava per l’Institut Català de la Salut com a metge d’atenció continuada, desenvolupant la seva tasca al PAC Figueres.

Segons fonts judicials, el professional presumptament hauria falsificat el seu expedient acadèmic de manera que hauria obtingut de manera fraudulenta el títol de metge emès pel Ministeri d’Educació. Justament aquest títol legal és el que va permetre la seva posterior col·legiació professional amb el COMG i la seva contractació per desenvolupar tasques com a metge. Així doncs, malgrat el detingut disposava d’un títol de metge legal expedit pel Ministeri d’Educació, en realitat no en tindria la formació professional.

La Guàrdia Civil ha explicat que la detenció s'ha portat a terme en el marc de l'anomenada Opreació MEDERI. Es tracta d'un home, de nacionalitat espanyola i de 45 anys d'edat. 

El detingut hauria treballat per l’ICS durant els darrers 6 mesos, temps durant el qual no s’ha rebut cap queixa ni per part d’usuaris ni per part dels professionals de l’equip. Arran d’aquests fets i a petició del jutjat que instrueix el cas a través d’una interlocutòria, l’ICS ha apartat cautelarment de la feina el treballador i el COMG ha suspès la seva col·legiació.

El Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG), l’Intitut Català de la Salut a Girona i la Fundació Salut Empordà han col·laborat i col·laboraran amb les autoritats policials i judicials per aclarir els fets, els quals lamenten profundament. Així mateix, el cas està a disposició dels serveis jurídics de les tres entitats, per valorar les possibles accions judicials a endegar.