Detenen dos homes per robatoris a l'àrea de servei de l'Alt Empordà de l'AP-7

2016-08-28 12:00

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Unitat Operativa de Mobilitat (UOM), van detenir el passat dijous al vespre dos homes, de 24 i 25 anys, de nacionalitat kosovar i veïns Barcelona, com a presumptes autors de dos delictes de furt.

Els fets es remunten al 15 d’agost a l’autopista AP-7, al seu punt quilomètric 35, dins el terme municipal de Garrigàs, on cap a les quatre de la tarda una família estrangera va estacionar el seu vehicle a l’àrea de servei. En aquell moment uns lladres van aprofitar un descuit dels turistes per furtar de dins del vehicle una motxilla, una bossa de mà, un telèfon mòbil i 2600 euros. Els mossos, després de comprovar els fets, van iniciar una investigació per tal de localitzar els autors.

Dos dies més tard, el 17 d’agost i a la mateixa àrea de servei de l’Alt Empordà, cap a dos quarts d’onze del matí, una altra família de turistes va ser víctima d’un furt per part de dos homes, que haurien distret la víctima amb unes preguntes, mentre l’altre aprofitava per agafar 200 euros i diversa documentació de dins del vehicle.

Els agents de la UOM, que estaven investigant el primer cas, de seguida van saber que es tractava dels mateixos delinqüents els que havien actuat en tots dos casos. Després d’estudiar diferents indicis i de fer diverses comprovacions, els mossos van identificar dues persones que serien les autores dels furts.

Finalment, el dia 25 d’agost, cap a les nou del vespre, una patrulla de trànsit de l’Àrea Regional de Trànsit de la Metropolitana Nord, sector Mollet del Vallès, va localitzar i aturar un turisme al punt quilomètric 122 de l’autopista AP-7, dins el terme municipal de Llinars del Vallès (Vallès Oriental).

Quan van identificar les persones, es van adonar que estaven pendents de detenció per part dels agents de la UOM, com a presumptes autores dels dos furts. Per aquest motiu van ser detingudes i traslladades a la comissaria de Granollers.

Els detinguts, que tenen antecedents, van passar el dia 26 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Granollers, el qual va decretar la llibertat amb càrrecs.