Detenen a la Jonquera un conductor accidentat que triplicava la taxa màxima d’alcohol

2017-12-20 12:30

El diumenge 17 de desembre, agents de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir un home de 21 anys, veí de Ceret (Rosselló) i nacionalitat francesa, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir un vehicle sota la influència de begudes alcohòliques.

Els fets van succeir al punt quilomètric 774.3 de la carretera N-II, al seu pas per la Jonquera, on una patrulla de mossos que estava fent tasques de seguretat ciutadana a la població va localitzar un turisme que havia sortit de la via i havia xocat amb una senyal.

Els agents van assistir el conductor del turisme, que estava il·lès, i van veure que podria anar sota els efectes de begudes alcohòliques. En fer-li la prova va donar un resultat positiu de 0.74 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, gairebé tres vegades per sobre del màxim permès, que en aquest cas era 0.25 mg/l

Per aquest motiu, els agents van detenir-lo com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària.

El detingut va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.