Detenen a la Jonquera un camioner francès que va donar una taxa d'alcohol vuit vegades superior a la permesa

2020-08-06 13:00

Agents de la policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir, a la Jonquera, el passat diumenge un home de 48 anys, de nacionalitat francesa i veí de Lagrave (França), com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària, per circular amb una taxa d'alcoholèmia penalment punible.

Els fets van passar pels volts de les nou del vespre quan uns ciutadans van alertar que un camioner, amb símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques, sortia de l'aparcament de Grues Padrosa, al terme municipal de Llers, i conduïa per l'AP-7 sentit França.

Immediatament es va dirigir al lloc una patrulla del sector de trànsit de Figueres que va localitzar poc després el camió. El van aturar al quilòmetre 6.8 de l'AP-7, al terme municipal de la Jonquera.

Després d’aturar-lo, un camió articulat de més de 40.000 quilos, els agents van detectar que el conductor presentava clars símptomes de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques i van procedir a efectuar-li la prova d'alcoholèmia. Va donar un resultat de 1,30 mg/l d’aire expirat a la primera prova i 1,23 mg/l d'aire expirat a la segona prova, quan la taxa màxima permesa en conductors de camions de la tercera categoria és de 0,15 mg/l d'aire expirat, fet que va motivar la immobilització del vehicle i la detenció del conductor.

El detingut va passar ahir a disposició judicial davant del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Figueres.