Detenen dos homes que intentaven robar combustible del dipòsit d’un camió a la Jonquera

2012-02-08 16:30

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el passat dilluns a la Jonquera, Marian Iona I, de 44 anys i Iulian Gheorghe F, de 30 anys, ambdós de nacionalitat romanesa i sense domicili conegut, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força, en grau de temptativa.

Cap a les tres de la matinada del dia 6 de febrer, una dotació dels mossos de la comissaria de Figueres es trobava realitzant un patrullatge preventiu al municipi de la Jonquera. En passar per una benzinera situada a la carretera N-II, van observar que al costat d’un dels camions aparcats hi havia una furgoneta i dues persones manipulant el dipòsit de combustible d’un camió.

La patrulla es van acostar a les dues persones, les quals en veure el vehicle policial van pujar a la furgoneta i van marxar de manera precipitada. Els mossos van poder interceptar-los i van fer aturar el vehicle. Quan els agents van baixar del vehicle i van voler identificar els ocupants, l’acompanyant del conductor va obrir la porta i va fugir corrent. La ràpida actuació d’un dels mossos va avortar l’intent de fugida. En comprovar la furgoneta amb la qual viatjaven, els agents van observar que a la zona de càrrega hi havia un dipòsit buit, d’uns 1.000 litres, connectat a una bomba elèctrica d’aspiració. També hi havia dues garrafes buides de 10 i 25 litres de capacitat i una mànega d’un metre i mig de llargada.

Pel que fa al camió que estaven manipulant, els mossos van comprovar que el pany del dipòsit estava forçat, però no l’havien acabat d’obrir. Els detinguts, van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar el seu ingrés a presó.