Des de la Jonquera Lorena Roldán critica els intents de bloquejar el punt fronterer

2019-10-28 17:00

La portaveu nacional i líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, ha assegurat aquest dilluns a la Jonquera que “no hi ha barricada o pedregada que pugui silenciar la majoria de catalans que volen continuar sent catalans, espanyols i europeus”. Així ho ha indicat en un acte celebrat en el peatge nord de la localitat i en el qual l’ha acompanyada tot el grup parlamentari i altres càrrecs electes de Catalunya.

Roldán ha criticat les accions de protesta que pretenen tallar les carreteres al punt fronterer de la Jonquera, “bloquejar la unió entre dos països de la UE, paralitzar Catalunya” tallant indefinidament l'AP-7 en aquest punt, acció que ha estat frustrada per la presència dels diferents cossos policials de l'Estat. “Ja vam veure com van intentar sabotejar l'aeroport de Barcelona, una infraestructura crítica de l'Estat, instigats pels líders separatistes com el senyor Sabrià”, ha lamentat la dirigent taronja abans de reivindicar que “els demòcrates sempre estarem defensant la llibertat la unió i la convivència”. 

La diputada autonòmica també ha criticat la campanya d'autoinculpacions iniciada per Òmnium perquè “de nou els perjudicats seran els ciutadans que veuran com s'alenteix més la justícia”. Paral·lelament, ha valorat positivament el vídeo de campanya llançat aquest matí per Ciutadans i que posa de manifest que qui crispa i incendia carrers són els violents, “encoratjats” per Torra. “No havia vist mai un president d'una comunitat autònoma aplaudir i donar les gràcies als violents, anar amb ells a tallar carreteres i insistir en tornar a repetir el cop” ha indicat.

Preguntada per la possibilitat de pactes postelectorals després de les eleccions del 10 de novembre, Roldán ha manifestat que descarta unes terceres eleccions i per això “si el 10N sumem un escó més amb el PP, que ningú tingui cap dubte que intentarem formar un govern però si la gent prefereix que estiguem a l'oposició, serem lleials proposant reformes d'estat”.