Denuncien un home que havia manipulat el sistema d’emissió de gasos del camió i que portava una bomba de succió per furtar gasoil

2018-06-22 12:30

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona, sector Figueres, van denunciar el dia 12 de juny, un home, de 40 anys d’edat i veí d’Oliva (València), com a presumpte autor de dues infraccions recollides al Reglament General de Vehicles.

Els fets van passar el matí mateix dia 12 de juny, en un control de transports que patrulla de trànsit havia establert al quilòmetre 6.5 de l’autopista AP-7, al terme municipal de la Jonquera.

Els agents van aturar un camió que sortia del peatge sense deixar la distància de seguretat amb el camió que el precedia per tal de dificultar als agents poder ser aturat. Els mossos però van aturar-lo i, en fer-li la inspecció van detectar que portava un dispositiu electrònic per anul·lar la senyal del dipòsit d’Adblue.

L’Adblue és un sistema de depuració de gasos imprescindible en els actuals motors dièsel per tal de protegir el medi ambient a través d’una solució líquida. Quan el dipòsit d’Adblue es buida, el sistema electrònic del vehicle impedeix que es reiniciï la marxa sense haver-lo omplert.

Els agents van constatar que la senyal electrònica de detecció del dipòsit buit, estava manipulada, per tant quan s’acabava l’Adblue el vehicle continuava la marxa, però amb una emissió de gasos superior a la que pertocaria. D’aquesta manera s’estalvia el cost del producte per prevenir la contaminació.

Després de traslladar el camió a un taller oficial, per fer el desmuntatge dels elements que constituïen la reforma d’importància, es va observar que als baixos de la tractora hi havia un calderí de més, cosa que va fer sospitar els agents. En desmuntar el recipient es va descobrir que contenia una bomba de succió i tot un sistema de tubs per utilitzar-la, presumptament, per fer robatoris de gasoil.

Els agents van denunciar l’home per dues reformes d’importància recollides al Reglament General de Vehicles que li podrien comportar fins a 400 euros de denúncia en total.