Denuncien 23 massatgistes i venedors il·legals a les platges de Roses

2014-08-08 17:00

Durant el dia d'ahir els cossos de seguretat de Policia Local de Roses, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Cos Nacional de Policia, varen dur a terme a Roses un dispositiu conjunt per a la localització i denúncia de massatgistes i venedors ambulants  que durant la temporada estival ocupen les platges del municipi. L’operació, que va finalitzar amb la denúncia, té per objectiu actuar contra aquestes pràctiques il·legals, atenent el risc que suposa per a la salubritat i higiene públiques i el perill sanitari que pot representar per als seus usuaris, així com per al comerç local.

Amb l'arribada de l'agost i d'una major presència de turistes al municipi, l'Ajuntament de Roses ha incrementat els serveis de vigilància i actuacions dissuassòries contra aquestes pràctiques il·legals.

La darrera actuació conjunta entre els diferents cossos policials va tenir lloc al llarg de la jornada d'ahir, amb un dispositiu on participaren una trentena d'efectius i que durà entre les 10 del matí i les 15 hores. Els agents, vestits de paisà, es distribuïren al llarg del litoral rosinc entre l'espigó de Santa Margarita i la platja de l'Almadrava, per tal de detectar les possibles infraccions de l'ordenança municipal que regula les activitats a desenvolupar en aquests espais -platges i passeig marítim-, tals com massatges, perruqueria africana o venda ambulant.

En el moment en què es localitzava la presència d'alguna activitat il·legal, els agents procedien a la immediata identificació de l'infractor i, en cas que aquesta no fos possible per indocumentació, aquest era traslladat a comissaria perquè agents del cos nacional de policia (secció d'estrangeria), procedissin a les comprovacions oportunes. En els casos detectats de persones en situació de residència irregular, s'iniciaran els corresponents procediments  administratius.

Després dels tràmits d'identificació, l'Ajuntament de Roses va procedir a l’aixecament de les actes per incompliment de l’ordenança municipal que regula els usos i activitats permesos a les platges i passeig del municipi, així com a l'enretirada del material emprat tant per a la realització de massatges i perruqueria (olis, cremes, tovalloles,...), com al provinent de la venda ambulant, consistent com és habitual en articles i complements de vestir, ulleres, bosses de mà, etc.  

L'operatiu d'ahir donà com a resultat la detecció i denúncia de 23 massatgistes i venedors ambulants, de nacionalitats xinesa, senegalesa, equatoriana i maliana.

Amb la realització d’aquest operatiu es vol dissuadir i eradicar aquest tipus de pràctiques a les platges rosinques. Des del consistori rosinc es vol posar tot l’èmfasi en advertir a possibles usuaris i clients d’aquestes activitats del perill que representen. D'una banda, l'acció dels manters representa un greu problema de competència deslleial envers als comerciants locals i actuen en detriment de la qualitat ciutadana i turística de la població, mentre que els massatgistes no garanteixen en cap moment les condicions higièniques ni de salubritat oportunes, ni disposen dels coneixements ni titulacions necessaris per a la realització d’aquests serveis amb les suficients garanties sanitàries, fet que pot desencadenar en un perill de salut per als seus usuaris.