Denunciat un conductor d’autocar que arrossegava per l'AP-7 un remolc que duplicava el seu pes màxim permès

2016-03-23 13:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van denunciar el passat 15 de març, el conductor d’un autocar, de nacionalitat marroquina, com a presumpte autor d’una infracció administrativa per circular amb un excés de pes al remolc que transportava. A més, juntament amb el primer, també es va denunciar el segon conductor per reduir el descans diari reglamentari.

Els fets van passar la tarda del 15 de març al punt quilomètric 6.5 de l’autopista AP-7, al seu pas pel terme municipal de la Jonquera, on una patrulla de trànsit va localitzar un autocar, en sentit sud, que arrossegava un remoc amb un excés visible de pes.

Els agents van aturar l’autocar, que feia la línia regular entre Bèlgica i el Marroc,  i van decidir anar a una bàscula legalment autoritzada per tal de fer un pesatge del remolc i la seva càrrega.

Els mossos van comprovar que el remolc amb la càrrega transportada pesava 7180 kg, 3680 kg més del màxim legal permès, que en aquest cas era de 3500 kg.

A més, els agents també van detectar que el primer i el segon conductor de l’autocar havien reduït el descans diari reglamentari, per la qual cosa podrien haver posat en perill els passatgers a causa del cansament.

Per aquest motiu, els agents van traslladar el vehicle, que portava 46 passatgers, fins a l’estació d’autobusos de Girona, on va quedar immobilitzat.

L’empresa de l’autocar denunciat va abonar 6000 euros en concepte de denúncies. Després de gestionar dues furgonetes per tal que transportessin la part sobrant de la càrrega, l’autocar va poder continuar la marxa amb un conductor substitut.