Damien Oton, guanyador de la segona edició de l'Enduro de les Salines de BTT

2012-03-27 15:30

La competició va començar el 24 de març a les 21h, amb un tram nocturn, on va guanyar Josep Almendros (Bicis Esteve) amb un temps de 4’00". El públic va poder gaudir de l’exhibició de la tala de figures de fusta gentilesa de l’empresa Planes de Figueres, representant de la firma alemanya Sthil. Durant tot el cap de setmana va lluir el sol i, amb les últimes pluges a la comarca, es va gaudir d'un circuit ideal per a la pràctica d’aquesta nova modalitat esportiva que està arrasant a Europa. Les 250 places que l’organització va oferir es van acabar en hores. Diumenge 25, a les 8h, es va donar el tret de sortida al primer dels cinc trams cronometrats i balisats per l’organització ,que en aquesta segona edició va anat a càrrec de MASDH i La Tribu amb BTT. Durant els trams, la lluita va ser entre tres corredors, el català Bernat Guàrdia (Massi) guanyador de tres de cinc, l’Andorrà Roger González (Mondraker-Wild Wolf) i el francès Damien Oton. Tots tres van demostrar un gran nivell competitiu ja que, a mesura que passaven els quiilòmetres, es mantenien les diferències per segons fins al tram final.

El cinquè i últim tram especial era secret, per tant, cap corredor no l’havia entrenat. En una baixada impecable el gran especialista europeu Damien Oton va imposar la seva llei amb una autoritat aclaparadora, fina a catorze segons va aconseguir treure a Bernat Guàrdia, que li va permetre guanyar la cursa. Un final espectacular per una cursa que comença a ésser un referent europeu tot i que és novella.

El categoria femenina la lluita constant va estar entre Vicky Hernández (Ambisist), corredora local i sis vegades campiona d’Espanya de descens, i Viky Giménez (Les Angles), una jove promesa francesa que ha començat aquest any. El cinquè tram va ser clau per guanyar l'Enduro BTT de les Salines per a la francesa, que es va fer amb el primer lloc. La classificació del Enduro BTT de les Salines:  1rs Damien Oton (Enginering) 20’47" i Vicky Giménez (Les Angles) 27’56" ; 2ons Bernat Guàrdia (Massi) i 20’50" Viky Hernández (Ambisist) 29’46"; i 3rs Roger González (Mondraker) 20’59"  i Mª Rosa Riera (Gabarres Bike) 31’30" .