Cs demana al Govern que inclogui una partida pressupostària per a la construcció de l’escola Carme Guasch

2020-02-12 17:00

El diputat autonòmic de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Héctor Amelló, ha presentat una proposta de resolució parlamentària per aconseguir que el Govern destini una partida pressupostària per a la construcció de l’escola Carme Guasch, a Figueres, i pugui estar operativa el curs 2021-2020. “No hi ha cap motiu per no consignar els diner per l’obra en el nou pressupost”, ha indicat. El parlamentari liberal ha criticat també “la falta de voluntat que sempre han exhibit ERC i PDECat” amb aquest projecte i que el març passat “ja es va veure reflectit quan es van posar de perfil per evitar votar a favor que el col·legi fos una realitat aquest curs, doncs ara el tornem a demanar”. 

En la proposta de resolució, Amelló sol·licita que la Generalitat i l’Ajuntament de Figueres es coordinin i busquin terrenys per ubicar l’escola. “El que no pot ser és que l’alcaldessa de Figueres busqui mil i una excuses per justificar que encara no es construeixi el centre”, ha recriminat el diputat abans d’argumentar que “no entenc com sent d’ERC i governant ERC a la Generalitat, l’alcaldessa té tan poca capacitat d’influència per aconseguir el que és més urgent i necessari per Figueres”. A banda d’això, la proposta de resolució també reclama que les administracions actuïn amb agilitat per redactar l’avantprojecte, el projecte bàsic i executiu i l’estudi de seguretat del centre escolar; s’inclogui el projecte del Carme Guasch dins el pla d’infraestructures educatives; i es doti de pressupost. 

“Estem parlant d’una escola que porta 14 anys en barracons”, ha lamentat Amelló. El diputat autonòmic ha recordat també que si bé inicialment es va acordar que l’escola Carme Guasch s’ubiqués a l’antiga presó de la ciutat, “ERC va decidir canviar arbitràriament de criteri en arribar al govern municipal i ara ens trobem que ens ha bloquejat la construcció del centre i ni tan sols hi ha cedits els terrenys on s’haurà de construir”. És per tot això que el diputat liberal ha decidit presentar una nova proposta de resolució parlamentària que permeti desencallar aquest projecte d’una vegada per totes “i sense excuses”.