Cruanyes i Falgarona tenen intenció de portar el formigueig de Figueres a altres escenaris

2015-09-20 12:00

La seu social dels Amics del Castell de Sant Ferran es va omplir aquest divendres en la singular presentació del llibre Les primeres formigues de Francesc Cruanyes. L'autor va fer una lectura pública d'una dotzena d'articles amb l’acompanyament musical de Xavier Falgarona sota el títol Formigueig de Figueres.

Falgarona va musicar els textos amb diferents instruments com guitarra, flauta travessera i acordió. La lectura va constituir tot un itinerari figuerenc amb inici al propi Castell, resseguint la geografia urbana, la Rambla, les Fires, els barris, els establiments que han desaparegut, la gent, els parcs o la tramuntana per acabar de nou a dalt de la Muntanyeta, de nit, albirant tot l’Empordà.

Com a col·lofó, tots dos autors van cantar conjuntament l’havanera "Cala Prona", del repertori del grup La Garota d’Empordà, i de la qual Cruanyes n’és autor de la lletra i Falgarona, de la composició musical. La bona acollida del muntatge amb veu i música en directe, que fou seguida amb atenció per més d’un centenar d’assistents, ha fet plantejar els autors de repetir l’experiència en altres indrets, adaptant el guió, la música i la tria de textos a cada escenari.

Foto: Àngel Reynal