Convergència i Unió ha estat la força més votada a 25 dels 27 col·legis electorals de Figueres

2015-05-25 17:00

L’alcaldessa en funcions de Figueres, Marta Felip, ha valorat de forma molt positiva el resultat de les eleccions municipals d’ahir diumenge, en les quals CiU ha obtingut una àmplia majoria, que duplica en nombre de vots a la segona força municipal, que és ERC-MES. “El missatge de la ciutadania és molt clar i vol que CiU segueixi liderant el govern de Figueres amb diàleg i acords amb la resta de grups”, ha indicat Felip.

CiU ha estat la força més votada a 25 dels 27 col·legis electorals de la ciutat, la qual cosa suposa en la pràctica que la candidatura de Marta Felip ha estat la guanyadora indiscutible als cinc districtes de la capital altempordanesa. “En unes circumstàncies difícils i de molta fragmentació del vot, hem aconseguit una victòria homogènia a tots els barris de la ciutat que ens consolida com a força transversal i central a Figueres”, ha afegit Felip.

Aquesta mateixa setmana Marta Felip obrirà una ronda de converses amb totes les formacions polítiques que han obtingut representació municipal per explorar possibles acords. Segons l’alcaldessa en funcions, “la meva responsabilitat com a guanyadora de les eleccions és dialogar amb tots els grups per afrontar els nous reptes de la ciutat amb el major consens possible”. Amb tot, Felip demana que “la resta de formacions polítiques també actuïn amb la responsabilitat que Figueres necessita i interpretin el mandat de la ciutadania a les urnes, que no deixa lloc a cap dubte”.

L’alcaldessa en funcions agraeix el suport dels 4.015 votants de la candidatura de CiU a Figueres que permetran la continuïtat del procés de modernització de la ciutat. Felip admet “que el repartiment de forces sortit de les urnes obre un nou escenari que ens ha d’enriquir políticament” i es mostra convençuda que “el govern que encapçalarà CiU mantindrà l’estabilitat a la ciutat per la via dels acords, ja siguin estables o puntuals, amb altres forces”.

Aquestes eleccions han estat les primeres en les quals Marta Felip ha estat la cap de llista de CiU a Figueres, després que fa quatre anys anés de número 2 a la llista de l’aleshores alcalde, Santi Vila. El nomenament de Vila com a conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, el desembre de 2012, va propiciar que Felip fos nomenada alcaldessa de Figueres poques setmanes després. “Ara, amb aquest mandat específic de les urnes, em sento encara més reforçada i legitimada en la meva tasca com a alcaldessa de la ciutat”, explica. Els 7 regidors obtinguts en les eleccions d’ahir diumenge són els mateixos que va obtenir Santi Vila a les eleccions de l’any 2007, quan CiU va recuperar l’alcaldia de Figueres.