Compromís d'Esquerres de Figueres proposa un gir de 180 graus en les polítiques socials a la ciutat

2015-04-19 09:00

Compromís d'Esquerres per Figueres ha presentat les 21 persones de la candidatura d'esquerres a les eleccions municipals del mes de maig. Una llista formada amb gent d'Iniciativa per Catalunya Verds, del Cercle Podem de Figueres, d'Esquerra Unida i Alternativa i membres independents d'altres entitats: activistes socials, ambientals i del món animalista. La majoria d'ells són professionals, assalariats o autònoms, joves i pensionistes, “que compartim un objectiu comú: estem compromesos amb la lluita social, la igualtat d'oportunitats, la plena ciutadania, en una ciutat que s'ha de relligar, tant al centre com als barris”, ha assegurat Xavier Monfort, actual regidor d'Iniciativa i cap de llista de la candidatura de Compromís d'Esquerres. Monfort proposa un gir de 180º a les polítiques socials, i un canvi radical de la participació ciutadana i la transparència de gestió per aconseguir una Figueres lliure, justa i digne.

La candidatura de Compromís d'Esquerres per Figueres, a més de comptar amb el suport de ICV, Podem i EUiA, la formen activistes socials com la Rosa Maria Chía, l'Òscar Ibarra, la Lidia Galdeano, en Jordi Larrossa, en Mario Izquierdo, la Dolors del Fresno i l'Álvaro Tamayo; de la sostenibilitat com en Delmar Blasco, o dels drets dels animals com l'Àngels Mesquida i la Carla Vicente, en Leo Manso, també relacionats més directament amb la política com l'Emili Santos, l'Òscar Vergés i alhora amb experiència de gestió a l'administració pública i l'empresa privada. I de forma especial, al militant d'Iniciativa i sindicalista Tomàs Antón, i el professor i filòsof Àngel Rodríguez (Àngel Custodi).

Abans de presentar els homes i dones de la candidatura, Monfort ha reclamat el dret a la plena ciutadania per a totes les persones, estiguin censades o no. Monfort ha assenyalat que la candidata número 2 que havien presentat incialment, el passat 28 de març a la plaça de l'ajuntament de Figueres, Virginia Vaz, finalment no formarà part de la candidatura: en ser d'origen uruguaià, no existeix cap conveni de reciprocitat entre l'estat espanyol i el país sudamericà, per la qual cosa, “al nostre programa garantirem la plena ciutadania a totes les persones que viuen a Figueres, perquè no quedin excloses ni dels serveis ni de l'exercici de la democràcia” ha afegit. Lídia Galdeano, del Crecle Podem de Figueres, ocuparà el número dos de la candidatura de Compromís d'Esquerres per Figueres.

Aquesta és la llista:

1 Xavi Monfort 

2 Lidia Galdeano 

3 Òscar Vergés 

4 Rosa Maria Chia 

5 Òscar Ibarra 

6 Àngel Rodríguez 

7 Mario Izquierdo 

8 Carla Vicente 

9 Álvaro Tamayo 

10 Imma Domínguez 

11 Dolors del Fresno 

12 Emili Santos 

13 Odette Moner 

14 Tomàs Anton 

15 Leonel Manso 

16 Jordi Larrosa 

17 Pere Moner 

18 Obdulia Alloza

19 Montserrat Matabosch

20 Delmar Blasco 

21 Àngels Mesquida