Comencen les obres de millora de l’itinerari de vianants del Camí Vell de Vilatenim

2019-07-31 14:00

L’Ajuntament de Figueres va iniciar el passat 23 de juliol les obres del pla de millora de l’itinerari de vianants del Camí Vell del barri de Vilatenim fins a l’encreuament amb la rotonda situada al carrer arquitecte Ricard Giralt.

Els treballs permetran una reducció del temps de recorregut per a vianants, ja que s’adaptarà part del vial de l’actual Camí Vell de Vilatenim per creuar fins al Camí de Palol, mitjançant una vorera adaptada i segura per a vianants i que, fins ara, havien de vorejar la rotonda situada al carrer arquitecte Ricard Giralt pel sud d’aquesta.

Aquesta adequació té un pressupost d’adjudicació de 42.108€ i un termini d’execució previst de cinc setmanes, que es duran a terme en dues fases. En primer lloc, es portaran a terme les obres per habilitar un pas pavimentat de dos metres d’amplada i passos de vianants adaptats, així com la instal·lació de la senyalització vertical i l’asfaltat del tram afectat del Camí Vell i al carrer Granollers.

En un segon període, que es preveu que s’enllesteixi definitivament abans de la segona quinzena de setembre, es realitzaran els treballs d’afitament de la nova via per a la circulació de bicicletes i la instal·lació d’un sistema de reg automàtic per l’arbrat de la zona.

Pel regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Xavier Amiel, “aquesta actuació era una prioritat per al Govern de Figueres perquè aconseguíem millorar les voreres i l’asfaltat del Camí Vell de Vilatenim, el Camí de Palol i el carrer Granollers, i donant protagonisme a vianants i ciclistes”. A més, Amiel ha afegit que “amb la construcció d’aquest nou tram de carril dotem de major seguretat als usuaris de la bicicleta i posem les bases per eixamplar progressivament la xarxa de carrils bici a la ciutat”.