Col·lecta per la lluita contra el càncer a Figueres

2020-11-10 11:00

Més de 4.000 persones de la província de Girona seran diagnosticades de càncer aquest any. Enguany moriran més de 1.600 persones a causa d’aquesta malaltia. Una de cada tres dones i un de cada dos homes patirà càncer al llarg de la seva vida. Amb aquestes xifres, el treball de l’AECC-Catalunya contra el Càncer a la província de Girona té més sentit que mai. Per aquest motiu, la Junta Local de Figueres de l’AECC-Catalunya contra el Càncer sortirà al carrer el pròxim dijous 12 de novembre per recaptar fons per seguir treballant en el que porta fent des de fa 67 anys: lluitar contra el càncer.  

L’entitat defensa que ara més que mai, necessita el suport de la població per seguir estant al costat dels que més ho necessiten. Aquesta crisi sanitària està provocant efectes colaterals en aquelles famílies afectades pel càncer que, abans de la pandèmia,  ja patien una situació de vulnerabilitat. L’impacte a nivell sanitari, social, econòmic i laboral, situen als pacients de càncer i als seus familiars en una situació d’emergència.

Amb aquest objectiu, el dijous 12 de novembre voluntaris i col·laboradors de l’AECC-Catalunya contra el Càncer de la ciutat de Figueres sortiran al carrer amb les seves guardioles, seguint totes les recomanacions de seguretat i higienicosanitàries establertes. A més, facilitaran informació sobre activitats, programes i serveis que s’ofereixen des de l’entitat, transmetran missatges de conscienciació sobre hàbits de vida saludables i acostaran la realitat dels pacients de càncer a la població.
Les taules, que s’instal·laran de 9 a 14h, s’ubicaran a la Rambla, plaça de l'Ajuntament, al Mercat de plaça Catalunya, al carrer Joan Maragall i davant de l'ambulatori Ernest Lluch.

A més, com a novetat d’aquest any, les donacions també es podran realitzar de en línia  a través de la guardiola digital de l’AECC Girona bit.ly/guardiolaAECCGIRONA. També es poden fer donatius a través de BIZUM, amb el codi 11244 i el concepte Girona, o enviant un missatge SMS al 28014 amb el text AECC GIRONA (donació de 1,20 €).

La tasca de l’AECC a Figueres en xifres
Durant l’any 2019, a l’Hospital de Figueres, el Departament de Psicologia de l’AECC-Catalunya contra el Càncer Girona va atendre 26 casos realitzant un total de 91 sessions, corresponents a 18 pacients i 8 familiars.

El Departament de Voluntariat va donar suport a 59 persones a l’Hospital de Figueres i 62 casos més al Sociosanitari Bernat Jaume, realitzant més de 2000 visites entre ambdós ubicacions.
Des del servei d’Atenció Social es va donar suport a 6 famílies de l’Alt Empordà, amb diferents recursos interns i externs a l’associació. 

Finalment, pel que fa a prevenció, es van realitzar diverses xerrades per a nens i joves a l’Escola Sol i Vent de Vilafant i a l’Escola Empúries de l’Escala. També es va organitzar a Figueres una xerrada per a la població general sobre les cures pal·liatives i el final de vida.