Ciutadans reclama de nou la creació d'una regidoria i una agència de Comerç i Turisme a Figueres

2018-11-16 13:30

El portaveu de Ciutadans (Cs) a Figueres, Héctor Amelló, ha exigit al nou alcalde que posi en marxa l'Agència de Comerç i Turisme que “fa tres anys que estem reclamant”. Es tracta d'un “organisme essencial per a la promoció de la ciutat i la seva reactivació econòmica i el nou alcalde té l'oportunitat de demostrar que vol canviar les coses”, ha explicat. 

Per al regidor taronja, dotar pressupostàriament la creació i manteniment de l'Agència de Comerç i Turisme “és una necessitat urgent” i ha d'anar acompanyada del nomenament d'un regidor de comerç. Per això, ha exigit que “es nomeni un regidor de comerç abans d’acabar l’any perquè sigui l'interlocutor que atengui les necessitats i reivindicacions del sector”, ha manifestat Amelló. 

Així mateix, ha indicat que l'Agència de Turisme i Comerç ha de tenir com a objectiu “gestionar Figueres com a destinació, donar suport tècnic i assessorament als comerços, apostar per la col·laboració públic-privada amb tots els agents comercials i empresarials de la ciutat, crear paquets turístics i de promoció i gestionar el posicionament de Figueres com a ciutat comercial”. 

Fa tres anys que Ciutadans Figueres va aconseguir un acord amb el govern local per a la creació d'aquesta Agència de Turisme i Comerç, “però durant aquest temps hem vist que poblacions com Castelló d'Empúries són més valentes a l'hora d'executar-les”.