CiU proposa la creació de cinc noves àrees d'activitat econòmica a Figueres

2011-05-11 15:00

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, i candidat a la reelecció per CiU, ha anunciat que durant el proper mandat municipal impulsarà la creació de cinc noves àrees per a usos d'activitat econòmica a l'entorn de Figueres.

Vila, que ha fet pública aquesta prioritat mentre visitava aquest matí diferents empreses figuerenques, ha explicat que un dels objectius estratègics per als propers quatre anys és la redacció del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Figueres. Un nou document que, entre d'altres, ha de ser un dels motors per contribuir a aixecar l'economia de la ciutat.

El nou POUM establirà tres noves àrees dedicades a l'activitat econòmica: al nord de Figueres, a tocar el terme municipal de Llers; a Vilatenim, al sud de la C260; i, finalment, l'àmbit del Molí de l'Arrós i Mas Tutau, al sud del terme municipal.

La dues propostes restants també tindran usos residencials. És el cas de l'ampliació del polígon d'El Firal fins a tocar a la via del tren, on hi ha una reserva de terrenys per a la construcció del primer barri sostenible de Catalunya. La última, i més ambiciosa, s'ubicarà a les deveses del Manol on, aprofitant la creació d'un important parc territorial, es crearà una reserva d'espai per a la implantació d'empreses amb la innovació tecnològica i mediambiental com signes d'identitat.


A més, CiU proposa la creació d'un nou consorci urbanístic amb l'Ajuntament de Vilafant i la Generalitat de Catalunya per desenvolupar els entorns de la nova estació del tren d'alta velocitat, destinats principalment a activitat econòmica.

Unes àrees de sòl per a noves activitats econòmiques que CiU considera estratègiques per contribuir a la recuperació econòmica de Figueres i que es complementaran amb la creació l'àrea logística del Logis Empordà d'El Far - Vilamalla, al voltant de la nova estació ferroviària per a mercaderies.

Finalment, Santi Vila ha recordat que totes aquestes propostes han d'anar acompanyades amb el model de ciutat en xarxa. Un model que passa per dotar la ciutat de Figueres de les infraestructures viàries i ferroviàries que connectin la ciutat amb la resta del territori. Això passa per garantir els accessos a la nova estació ferroviària d'alta velocitat -perllongament C31 i túnel sota el castell de Sant Ferran-; que l'autovia A2 i A26 completin l'anella viària territorial de l'àrea urbana; i completar el desdoblament de la C260 al seu pas per Vilatenim.