CiU presenta un codi ètic per dignificar la política local

2011-04-02 19:00

Aquest dissabte a la Rambla s'ha fet la fotografia oficial de la candidatura de CiU a les properes eleccions municipals a Figueres. Moment en què l'alcalde Santi Vila, i candidat a la reelecció, ha presentat el codi ètic que es proposa per al proper mandat. Amb el convenciment que cada vegada són més els ciutadans que demanen que l’ètica presideixi la vida quotidiana i amb l’objectiu de dignificar la política des de la pròpia activitat, Santi Vila ha detallat els punts bàsics d’un codi ètic pensat per continuar treballant per fer de Figueres la millor ciutat del món.

Com a aspectes més rellevants, la candidatura de CiU a Figueres es compromet a afavorir la democratització de la informació i la proximitat dels electes, garantint-ne la seva presència a les xarxes socials i a internet, tecnologia a la que es podrà accedir en menys d’un any des de totes les places públiques. Encara amb la voluntat d’acostar l’Ajuntament i les decisions que s’hi prenen a tots els ciutadans, també es proposa la creació de la regidoria de drets civils i participació democràtica, una àrea pensada per promoure la democràcia de qualitat, directa i participativa, des d’on s’impulsarà la incorporació de processos participatius a la confecció dels pressupostos; la creació d’un Consell d’Infants, o entre d’altres, la instauració dels Premis Joaquim Xirau destinats a reconèixer la iniciativa personal o social potenciadora dels valors humanístics i de qualitat democràtica.

A través del codi ètic, pensat des de i per Figueres, també es treballarà amb una agenda política global i, d’aquesta manera, afavorir el posicionament de la ciutat en tots els temes que afecten als figuerencs i figuerenques com a membres d’una única comunitat: el món. Santi Vila -a més de garantir mesures que afavoreixin la biodiversitat i mantenint la política de conservació i plantació d’un mínim de 3.000 arbres- ha volgut destacar els punts que fan referència a la incorporació de noves mesures d’estalvi i d’austeritat, pensades perquè siguin exemplars i perquè minimitzin l’impacte a l’entorn. Un exemple en la manera de treballar que també premiarà en tots els concursos d’obres i de provisió de serveis a les empreses que demostrin ser responsables èticament i ecològicament. Mesura destinada a afavorir les polítiques en favor del consum responsable.

Finalment, l’alcalde Vila ha destacat que el programa electoral es convertirà en un autèntic contracte amb la ciutadania en els propers quatre anys, garantint la presència de debats polítics positius a l’Ajuntament de Figueres.