Cicle de conferències de l’exposició 'Eudald de Juana i la transgressió de la forma'

2019-11-07 10:30

Amb motiu de l’exposició "Eudald de Juana i la transgressió de la forma", organitzada pel Museu de l’Empordà entre el 5 d’octubre i el 12 de gener, s'han programat quatre conferències al llarg dels mesos de novembre i desembre.

La primera conferència serà el pròxim divendres 15 de novembre, a les 7 de la tarda, i porta per títol “Mirar la tradició amb ulls d’avui: De Juana i l’escultura catalana”, que anirà a càrrec de la Dra. Lluïsa Faxedas, professora d’història de l’art contemporani a la Universitat de Girona.

Seguidament, el dijous 21 de novembre, també a les 7 de la tarda, se celebrarà la conferència “La forma i la transgressió”, un acte en format conversa sobre estètica de l’art entre l’escriptor i filòsof Rafael Argullol i els comissaris de l’exposició, Laura Cornejo i Pere Parramon.

Durant el mes de desembre el Museu ha programat la xerrada “Eudald de Juana: l’escultura en diàleg”, a càrrec de la Dra. Cristina Rodríguez, membre del departament d’història de l’art de la Universitat de Barcelona, el divendres 13 de desembre a les 7 de la tarda.

Finalment, el cicle de conferències finalitzarà amb la taula rodona titulada “Els cossos contemporanis”, amb la participació de Laura Cornejo, Pol Gorezje, Eudald de Juana, Francesc Xavier Medina, Pere Parramon, Sebastià Portell i Marta Sureda, tots ells vinculats al projecte expositiu d'una manera o altra, ja sigui com a artistes, com a escriptors, comissaris, entre d’altres. Serà el divendres 20 de desembre a les 7 de la tarda.

L’exposició s’adhereix al Festival Som Cultura

A més de les conferències, el Museu de l’Empordà ha programat coincidint amb el Festival Som Cultura, una visita guiada destinada a persones sordes i/o cegues i els seus acompanyants a càrrec del mateix escultor.

Durant la visita es recorrerà les obres instal·lades al mateix Museu i junt amb Eudald de Juana els participants podran conèixer, aprendre i tocar les diferents peces d’arts presents a l’exposició per copsar de primera mà el procés creatiu de l’artista.