Castelló d'Empúries recupera 17.000 peces de roba en un semestre per a promoure'n la reutilització i el reciclatge

2019-07-18 11:30

Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper, ha recuperat més de 8.300 quilos de tèxtil usat a Castelló d’Empúries al primer semestre del 2019 amb una finalitat social i ambiental. Aquest registre equival a 17.000 peces de roba que seran reutilitzades o reciclades i en veuran allargat el cicle de vida útil. 

Les donacions procedeixen dels contenidors verds situats en llocs de fàcil accés on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de llar que ja no s’utilitzen, però estan en bon estat i poden tenir una segona vida. El servei és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i tractament de residus urbans. 

La reutilització i el reciclatge de tèxtil té un benefici ambiental: contribueix a l’estalvi de recursos, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Les més de vuit tones recollides de gener a juny representen un estalvi de 26 tones de CO2 a l’atmosfera, cosa que el planeta agraeix.