Castelló d’Empúries convida a escollir les propostes finalistes dels primers Pressupostos Participatius

2018-01-31 18:00

L’Ajuntament de Castelló d'Empúries convida els veïns i veïnes a participar activament el dimarts 6 de febrer en el Fòrum Ciutadà de Priorització on s’escolliran els 20 projectes que se sotmetran a votació popular. La sessió és oberta a tota la ciutadania i es durà a terme a la Sala Gòtica del consistori a partir de les 19:30 h.
La primera convocatòria de Pressupostos Participatius de l’Ajuntament impulsada de forma pionera al municipi per la Regidoria de Participació Ciutadana, i subvencionada en part per la Diputació de Girona, encara la seva fase definitiva aquest mes de febrer.

Tècnics municipals han dut a terme durant les darreres setmanes una exhaustiva anàlisi i treball de les més de 600 propostes ciutadanes presentades amb l’objectiu de seleccionar aquelles que han esdevingut finalistes en complir amb els requisits tècnics i econòmics (un total de 48) i descartar aquelles actuacions que no feien referència a àmbits i temes de competència municipal, contradeien els plans aprovats, no eren viables tècnicament, no respectaven el marc jurídic i legal vigent, no eren una inversió o superaven la partida de 125.000€. El llistat complet de propostes vàlides i desestimades, així com la seva justificació, el podeu consultar a  www.tutriescastello.cat o www.castello.cat

Les 48 actuacions que han complert els requisits tècnics i econòmics exigits formaran part el proper dimarts 6 de febrer (19:30 h.) del Fòrum Ciutadà de Priorització, on tots els veïns i veïnes que hi participin podran escollir, d’entre les 48 actuacions finalistes, un total de 20 projectes que se sotmetran a votació popular. La sessió és oberta a tota la ciutadania i es durà a terme a la Sala Gòtica de l’Ajuntament.
 

Així, aquells 20 projectes seleccionats en el Fòrum se sotmetran a votació popular durant el mes de febrer. A la consulta hi podran participar totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 16 anys. En aquest sentit, el consistori es compromet a integrar en el pressupost 2018 les propostes més votades fins a esgotar la partida de 125.000€. Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, fa una crida a la participació i convida els veïns i veïnes “a demostrar, novament, el ferm compromís amb el present i el futur del poble que han exhibit fins al moment al llarg de tot aquest procés que ha resultat un èxit de participació sense precedents al territori”.