Carles Bros inaugura 'Fes punta al llapis' al Museu de l'Empordà

2017-12-22 11:00

El  Museu de l’Empordà inaugura el aquest divendres dia 22 de desembre, a les set de la  tarda, l’exposició “Fes punta al llapis. Carles Bros”, que es podrà visitar fins l’11 de febrer de 2018. La mostra gira al voltant d’un element aparentment quotidià i banalitzat: el llapis. L’artista, però, el carrega de significat i potencialitat creativa, d’una força que transmet a través de les seves escultures, dibuixos i pintures.

Carles Bros proposa un espai expositiu essencial que ens transporta i fa reflexionar sobre l’origen i execució de l’acció artística. La reverència del grafit en tant que element primari que intervé en el desenvolupament d’una idea o projecte es manifesta al llarg de tota l’exposició. Invocant les paraules del mateix artista, la inspiració que ha de donar vida a nous projectes circula “de l’ull al cor, del cor al cervell i del cervell a la mà”. Abans de començar el primer traç hi ha, doncs, una fase de meditació, però  Carles Bros no renuncia a l’espontaneïtat, sinó que es deixar portar per les sensacions del present. En una consideració vers el moment actual, el temps real en què vivim, l’artista empunya –i reivindica– el llapis en tant que eina que pot acabar desapareixent a causa de la irrupció imparable de les noves tecnologies dins la nostra societat.

Carles Bros manifesta de manera transversal  la importància del  grafit, de l’escriptura, de l’acció –gairebé sagrada– d’agafar i fer punta al llapis. “Fer punta al llapis” és sinònim d’engendrar noves idees. Idees meditades que es materialitzen en una execució ràpida, enèrgica, i en què el procés manual juga un paper molt important. Les seves escultures i dibuixos prenen forma a través de línies angulars i caires vius. Els cantelluts encenalls –no exempts de delicadesa–, conviuen harmònicament amb remolins arrodonits que simulen el deixant de fusta del llapis obtingut en l’acte de fer punta. Aquestes escultures de formes més amables són espirals infinits que s’allarguen i es cargolen a la manera del pensament i la voràgine creativa.

L’exposició es complementa amb diferents activitats. En primer lloc, s’organitzarà l’activitat familiar “Fes punta al teu llapis”, una activitat que té per objectiu crear una gran Auca de Nadal entre tots els participants, que podran deixar volar la imaginació i jugar amb les formes dels encenalls obtinguts després de fer punta al llapis. L’activitat està programada pels dies:
Dissabte 23 i 30 de desembre, a les 17 h
Dimecres 3 de gener, a les 12 h
Diumenge 14 i 28 de gener, a les 12 h

En segon lloc, es realitzaran dues visites comentades a càrrec de Carles Bros:
Dissabte 20 de gener, a les 18 h
Diumenge 4 de febrer, a les 12 h

Per a participar a les activitats vinculades a la mostra cal reserva prèvia a infome@museuemporda.org o al 972 50 23 05.