Cap de setmana líric al Festival de Peralada

2018-07-26 18:30

El Festival Castell de Peralada és aquest cap de setmana l’epicentre de la lírica amb l’actuació de  tres de les millors veus de món. Divendres, el tenor mexicà, Javier Camarena, obrirà el cap de setmana amb un recital a  l’església del Carme.  L’endemà, Jonas Kaufmann, protagonitzarà la vetllada lírica a l’Auditori Parc del Castell. Diumenge, posaran la guinda a aquesta tres intensos dies, Plácido Domingo i Ermonela Jaho amb l’òpera Thaïs, de Massenet.

Javier Camarena debuta a Festival de Peralada amb un recital a l’església del Carme del Castell. L’acompanyarà al piano, Ángel Rodríguez.  El belcanto serà l’eix del programa que cantarà aquest tenor que s’ha convertit en imprescindible al món de l’òpera. Des del seu debut a Zuric, el 2007,  ha estat admirat per la bellesa de les seves interpretacions i ha rebut el suport de públic i crítica.

El rei dels tenors, el tenor del moment, Jonas Kaufmann, torna a Festival de Peralada dissabte per oferir un recital líric amb un repertori francès i wagnerià. Estarà acompanyat per l’Orquestra Titular del Teatro Real, sota la direcció del mestre, Jochen Rieder. 

Diumenge, serà el dia de l’òpera ‘Thaïs’, de Massenet, en versió concert, aquest títol  arriba per primera vegada al Festival. Tornaran a trepitjar l’Auditori Parc del Castell, Plácido Domingo i la soprano, Ermonella Jaho, que l’any passat va ser Madama Butterfly. Completen el brillant repartiment de veus de Michele Angelini, Jean Teitgen, Elena Copons, Lidia Vinyes Curtis, Marifé Nogales i Sara Blanch, una soprano molt coneguda al Festival que va ser artista resident i ha participat en diversos projectes lírics en edicions anteriors, Tots, estaran dirigits per Patrick Fournillier, qui també estarà al capdavant del Cor i Orquestra Titulars del Teatro Real de Madrid.