Borrassà incrementa el nombre de tallers per a la Fira del Corpus del 2 de juny

2013-05-23 16:00

El proper diumenge 2 de juny Borrassà celebrarà la vuitena edició de la Fira del Corpus ampliant el nombre de tallers gratuïts que s'ofereixen als visitants. L’Ajuntament de Borrassà aposta per “consolidar la singularització d’una fira alhora que en preserva la seva essència i el seu llegat més valuós: la tradició floral del poble i la participació activa i desinteressada dels veïns, que amb el seu esforç i treball ornamenten diversos racons, espais i equipaments omplint d’olors, colors i conjunts florals la població” diu l’alcalde de Borrassà, Ferran Roquer. 

Roquer afegeix que “el tret diferenciador de la mostra es troba en l’eix cultural a través dels diversos tallers i la xerrada relacionats amb les flors, que són gratuïts i s’han organitzat al llarg de tot el dia”. 

S’han programat tallers infantils, per adults i per a tothom. Es faran a la plaça Major:

  • Taller infantil de Flors de paper i altres materials – Grata Companyia (11 a 13 h)
  • Taller infantil de Decoració de galetes amb flors – Maria Isabel Rodríguez, decoradora de pastissos (11 a 12 h i de 17 a 18 h)
  • Xerrada de Flors de Bach i altres essències florals - Lídia Vera i Àurea Villaverde, terapeutes holístiques (12 h)
  • Taller de Cuina amb flors - Iolanda Bustos, xef del restaurant La Calèndula de Girona. Degustació dels plats elaborats (16.30h)
  • Taller d’Elaboració de crema de calèndula amb pètals de roses, pel rostre - Taller de Natura Cau de les Marietes. Hi haurà una mostra pels assistents (17.30 h)
  • Taller La Geometria i les Flors - Ferran Aizpún, arquitecte municipal (18 h)
  • Maridatge d’elixirs i olis - Isabel Costa, química, alquimista i terapeuta. Els assistents podran preparar el seu propi elixir si porten un pot petit i oli d’oliva o alcohol. (18.30 h)
  • Taller Les flors mel·líferes: elaboració de mel ecològica - Kilian Sampol, apicultor i enginyer tècnic agrícola. Hi haurà tastets de diverses varietats de mels. (19 h)

A part d’aquests, també, n’hi haurà un d’Iniciació a la forja, a càrrec de Jaume Pey, forjador, mestre artesà, i la seva dona, Anna Soler (10.30 a 14 h), que es farà al carrer Olot, número 14. 

A banda dels tallers i la xerrada, durant tot el dia es podran admirar les Catifes de flors, que els veïns faran als carrers i places del centre del poble i a l’església de Sant Andreu, així com l’ornamentació floral, que hi haurà al centre cívic l’Ateneu i a l’esmentat temple. 

Molts veïns de Borrassà fa força dies que treballen per dur a terme aquesta decoració floral i la realització de les catifes, recollint i preparant les flors i plantes necessàries i conservant-les al congelador per tenir-ho tot a punt per la Fira del Corpus. Així mateix, ideen i projecten els diversos ornaments i conjunts que es podran veure el proper 2 de juny. Igualment, es podrà visitar l’Exposició Col·lectiva d’Artistes Locals amb la participació dels artistes pintors, de Borrassà: Jordi Palmada, Pere Hurtós, Anna Maria Ferrer, Ramon Bretx, Núria Calmó, Maria Hernández i Imma Bagó 

A les 12 del migdia es farà la Missa Solemne i tot seguit, hi haurà la processó pels carrers i places del poble per acabar a la plaça Major amb una audició de sardanes. La Cobla Osona amenitzarà aquests actes. La fira, amb tots els actes gratuïts, l’organitza l’Ajuntament de Borrassà. L’alcalde ressalta “la implicació veïnal per fer d’aquesta mostra un referent que aglutina tota la població fent més viva una tradició que uneix famílies senceres amb un objectiu comú”.