Autopistas activa un dispositiu especial de trànsit a la Jonquera per donar cobertura als desplaçaments d’estiu

2017-07-28 19:00

Autopistas, companyia del grup Abertis, en col·laboració amb l’Ajuntament de la Jonquera, el Servei Català de Trànsit i l’administració central, ha activat un dispositiu de mesures especials per donar resposta als increments de trànsit previstos per a l’època estival. Entre les mesures més destacades d’aquest pla, Autopistas ha facilitat els recursos pel tancament de forma puntual de la sortida 1 de l’AP-7, desviant els vehicles cap a la sortida 2 en els moments en què l’estat del trànsit ho recomani. La mesura, que s’ha posat en marxa durant els últims anys, es portarà a terme fins que la fluïdesa del trànsit permeti la reobertura de la sortida 1. En aquest context, i per garantir la màxima assistència als conductors, Autopistas incrementarà el personal tècnic per regular el trànsit durant els mesos d’estiu.

Una altra de les actuacions previstes per Autopistas en coordinació amb el Servei Català de Trànsit, és la incorporació d’un vehicle de manteniment amb els elements d’abalisament i senyalització necessaris per establir un carril exclusiu a l’antic aparcament de camions, proper a la sortida 1, en cas que fos necessari. D’aquesta manera, es facilitarà l’entrada fins el centre del nucli urbà, evitant així el pas per la travessia de la N-II a la sortida del peatge. Cal destacar també que, des de l’estiu passat, està habilitat un accés directe per tots els clients que vulguin accedir a l’autopista des de la zona comercial del Pertús.

Aquestes mesures pretenen donar cobertura als més de 20 milions de desplaçaments que Autopistas preveu per aquest estiu en el recorregut de l’AP-7 (Salou-la Jonquera), i que suposen un increment del trànsit del 4% respecte el 2016. Davant d’aquestes xifres, Autopistas segueix treballant conjuntament amb l’Ajuntament de La Jonquera en l’estudi de noves solucions de mobilitat i noves possibilitats per millorar la circulació a la zona sud del municipi, al voltant del nou centre comercial i a les àrees de servei destinades al transport professional de mercaderies.