La campanya de donació de sang arriba aquest agost a 7 municipis de l'Alt Empordà

2018-08-07 18:00

El dijous 12 de juliol es va activar la campanya d’estiu per animar a donar sang abans de marxar de vacances o durant els dies festius.

El Banc de Sang calcula que fins a finals d’agost, el hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats. Per això, es fa una crida perquè ens apropem als hospitals i a les campanyes de donació organitzades arreu de Catalunya.

Durant aquest estiu, tothom que doni sang a qualsevol dels hospitals amb banc de sang o a les unitats mòbils rebrà una bossa de roba amb el nou missatge del Banc de Sang “Dona el millor de tu. Dona sang”. D’aquesta manera, els donants ompliran la bossa de vida i també en tindran una per omplir-la d’experiències durant les vacances.

Aquest mes d'agost la campanya arribarà a 7 municipis de la comarca de l'Alt Empordà perquè tothom pugui omplir la bossa. A partir del dia 14 d'agost les campanyes seran a Portbou (dia 14), Sant Llorenç de la Muga (dia 14), Palau de Santa Eulàlia (dia 19), Colera (dia 21), Cistella (dia 22), Cabanes (dia 23) i a Figueres (dies 24 i 25).

A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. Fem vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang.

Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als tractaments, s’han programat 60 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions a 20 hospitals per assolir les 35.000 donacions necessàries.

A més, hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari, entre d’altres, pels malalts de càncer.