Alerta d'un robatori a Llançà per encobrir-se i acaba detingut

2012-07-06 17:00

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el passat dia 30 de juny a Llançà, Mohamed L. de 44 anys,de nacionalitat marroquina i sense domicili conegut, com a presumpte autor de quatre delictes de robatori amb força. 

Cap a les set de la tarda del mateix dia 30, un home va alertar els Mossos que al carrer Empúries de la localitat de Llançà hi havia hagut un robatori. L’home donava una descripció de l’autor i afirmava que aquest es trobaria per la zona de l’estació de trens. Agents uniformats i de paisà van fer una recerca per la zona de l’estació, sense trobar cap rastre de la persona descrita. Un patrulla van comprovar que efectivament al carrer Empúries s’havia un robatori en un domicili. Aquella mateixa tarda, l’autor dels fets hauria trencat el vidre d’una finestra per accedir al domicili. Una vegada a l’interior hauria sostret dos rellotges, diverses joies i diners en efectiu. 

Posteriorment els mossos van localitzar la persona que havia alertat del robatori, la qual va narrar detalladament com s’havien produït els fets. Després de diverses contradiccions i incoherències, els agents van sospitar que es trobaven davant del possible lladre i van detenir-lo com a presumpte autor del robatori. Després de diverses gestions els mossos van comprovar que el detingut els havia donat una identitat falsa, i amb la identitat real tenia en vigor dues ordres policials de recerca i detenció per dos robatoris en domicilis de Llançà, ocorreguts a finals del mes de maig. 

El primer d’aquest robatoris va succeir al carrer Sant Pau, on l’autor va entrar al domicili trencant un vidre de la porta de la planta baixa. Van trobar a faltar un televisor, estris de pesca, un generadorelèctric, petits electrodomèstics i quadres. El segon cas va passar al carrer Gavines on l’autor va forçar diverses finestres per accedir al domicili iva sostraure un ordinador portàtil, un ipod, un telèfon mòbil i diners en efectiu. 

D’altra banda, el grup d’investigació de la comissaria de Figueres també el va identificar com a presumpte autor d’un quart robatori amb força, en un domicili del carrer Montgrí de la localitat d’Empuriabrava, perpetrat el passat 15 de juny. En aquest cas, presumptament, va accedir a l’habitatge després de forçar una finestra i va sostraure tres telèfons mòbils, un ordinador portàtil, un televisor, dos rellotges i diners en efectiu. 

Els detingut, que té antecedents, va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el passat dia 3 de juliol, el qual va decretar el seu ingrés a presó.