Adéu a la bibliotecària Maria Perxés que ha mort als 87 anys

2015-06-03 14:00

La que va ser directora de la Biblioteca de Figueres durants molts anys, Maria Perxés, ha estat acomiadada aquest dimecres a Agullana en una cerimònia amb una gran presència d'amics. Pexés va morir als 87 anys el passat dilluns. Nascuda a Agullana l'any 1927 ha estat una persona estretament vinculada a la cultura de la comarca. 

A la pàgina web de la Biblioteca de Figueres li dediquen aquestes paraules "Maria Perxés va ser una gran professional, va treballar amb vocació i rigor i va fer de la biblioteca de Figueres un centre de referència per a intel·lectuals, investigadors i lectors en general. Era hereva d’una manera de fer, adquirida a l’Escola de Bibliotecàries, de la qual ens queda el llegat d’uns dietaris que il·lustren el dia a dia de la biblioteca, i que ella va anar mantenint fins el seu darrer dia de feina, el 29 d’agost de1992.

Des de la biblioteca, els que l’hem tractada els darrers anys, la trobarem a faltar en moltes ocasions: als clubs de lectura, -on encetava cada sessió amb una síntesi de l’obra llegida-, als nostres actes, especialment els dedicats a Fages i a autors locals; al nostre taulell de préstec, on ens saludava amb complicitat i ens demanava obres clàssiques i d’autors consagrats, deixant anar algun comentari on els best-sellers quedaven relegats…  Però a banda d’aquesta vessant d’usuària de biblioteca, ens quedarà tot el que ha fet per la cultura i el patrimoni bibliogràfic de Figueres i som conscients de que caldrà retre-li un homenatge com cal".

L'alcaldessa de Figueres Marta Felip li va dedicar unes paraules de record en el ple d'ahir dimarts. També Inés Padrosa la recorda en un article al Diari de Girona "la Maria ha estat una persona discreta, ponderada, de profundes creences religioses que no ofenia mai ningú ni permetia que els altres ho fessin".

Foto al Mas Perxés d'Agullana