Acció contra ocupacions il·legals de pisos a Figueres

2015-07-08 19:00

L’Ajuntament de Figueres, ha efectuat des de les 8 d'aquest matí de dimecres un dispositiu conjunt de Guàrdia Urbana, Fisersa i tècnics de les companyies de llum i gas en un bloc de pisos del número 19 del carrer Albera, on hi ha diversos pisos ocupats il·legalment. S’ha realitzat un control a 25 habitatges, amb el resultat de cinc fraus per fluid elèctric, quatre d’aigua, i un de gas i s’ha procedit al tall dels subministraments connectats irregularment.

Aquest operatiu es produeix després que els veïns del bloc posessin en coneixement a l’Ajuntament de la situació i exposessin la seva preocupació pel possible augment de pisos ocupats i els conflictes amb veïns, tant de l'immoble com del barri.

Després de negociar per part de l’Ajuntament i Guàrdia Urbana amb la propietat i amb la comunitat de veïns, s’ha aconseguit poder aplicar un model d’actuació contra les ocupacions il·legals que ja es va aplicar en un altre bloc molt proper, en aquest cas al Carrer Cuixà, on van detectar tretze connexions fraudulentes a la llum, i catorze a l'aigua, i que ha donat resultats en poques setmanes.

Aquest model d’actuació, que requereix de la complicitat i el diàleg amb Guàrdia Urbana, veïns i propietaris, consisteix a realitzar una identificació i control dels pisos ocupats, la contractació d’un vigilant de seguretat, instal·lació de càmeres de vigilància, el tall dels subministraments d’aquests immobles amb la posterior instal·lació de sensors a les portes blindades dels comptadors, que en cas d’intentar ser manipulats, disparen una fotografia i l’envien a la central d’alarmes, tot aquest seguit de mesures serveixen per aconseguir el cessament a curt termini de l’ocupació il·legal, i evitar-ne de noves.

L’operatiu, ha estat presenciat pel Tinent d’Alcalde, Pere Casellas i el regidor Francesc Cruanyes. Casellas ha valorat positivament la col·laboració dels veïns i la propietat amb la Guàrdia Urbana per poder seguir implantant aquest model d’actuacions, per la seva part, l’Alcaldessa Marta Felip ha assegurat que “l’Ajuntament de Figueres i la Guàrdia Urbana, continuaran realitzant aquestes actuacions a tots els blocs amb ocupacions il·legals per a garantir la convivència i la tranquil·litat dels veïns”.