66 incendis intencionats a Vilopriu fan pensar que el de dilluns també pot ser-ho

2013-11-13 19:00

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través del Cos d’Agents Rurals, està investigant les causes de l’incendi de Vilopriu. En aquests moments els equips especialitzats d’investigació estan en el procés de localització del punt d’inici de l’incendi, la lectura dels indicadors de direcció sobre la vegetació i les manifestacions dels testimonis.

En els últims 10 anys s’han produït 70 incendis forestals al municipi de Vilopriu, dels quals 66 han estat intencionats. Atenent a aquests antecedents i a la zona i hora  en que es va produir aquest incendi, el Cos d’Agents Rurals, està treballant com a hipòtesi principal de treball la possible intencionalitat de l’incendi. En el mateix període de 10 anys, municipis veïns com Colomers o Camallera només han tingut sis incendis cadascú.

Per tal de confirmar aquesta hipòtesi, cal procedir a la determinació del punt d’inici i a la inspecció detallada del lloc per la localització del mitjà d’ignició i així descartat altres possibles causes.

La perimetrització provisional elaborada fins al moment pel Cos d’Agents Rurals dóna un total de 551,05 hectàrees de les quals 377 són hectàrees forestals ( arbres i matolls) i la resta conreus ( 131,73), pastures ( 19) i la resta sòl urbà i aigües.

Tot i que l’inici de l’incendi va ser a Vilopriu, el municipi més afectat és Foixà amb 330 ha, seguit, de Vilopriu amb 140, Colomers amb 46 i Jafre amb 34.