A Masnou la UE Figueres suma 3 punts amb gols de Teixi i Serra (0-2)

2013-09-11 22:00

Reivindicant amb la boca ben oberta un racó amb més perspectiva a 3a, el Figueres, que ho ha fet tot per guanyar al camp del Masnou, ha engegat la seva via particular sumant tres punts en un duel en què, realment, el que ha fet ha estat multiplicar-se, sobretot després d’haver de jugar una bona mossegada del tram final d’encontre en inferioritat numèrica per la vermella a Murga (68'). Als unionistes els ha tocat patir tot i l’avantatge –després d’un primer temps en què els de casa no han fet treballar Reig ni una sola vegada, bàsicament perquè s’ha entossudit en desaprofitar un reguitzell de situacions per deixar el xoc sentenciat, fins que Serra, a dues passes de la finalització (88’) ha decidit que l’equip ja podia pujar a l’autobús per retornar a l’Empordà. En el primer quart d’hora, molta fressa i poca endreça. Rebutjos, salts, cops de cap, força, contactes… i poc més. Fins que una internada de Bernat a la banda esquerra ha acabat amb el blanc-i-blau esclafat a terra per una dura entrada de Cristian (20’). Penal evident i Teixi fent el 0-1 des dels onze metres. Al Masnou no se l’ha vist. Amb seny, el Figueres ha fet ballar el rival amb la seva música. Però els de Punsí li han alimentat l’esperança perquè, on es fa mal, han estat poc fins en la punteria. Primer, Argi ha recollit una passada de Murga per fer un llançament ras i creuat des de la dreta que s’ha escapat un pam a tocar de la fusta dreta (37’) i, poc abans del descans, Poc ha despenjat una pilota per cedir-la a la dreta a Teixi que, en bona posició, ha fet un xut massa centrat i tou que no ha espantat el porter (43’).

A la represa, el Masnou hi ha posat més empenta, que ha acabat essent el seu únic recurs. Els figuerencs, ben organitzats, han mantingut el seu discurs. Sense donar peu als de casa a prendre-li la paraula. Els seus arguments, sòlids, han guanyat credibilitat coincidint amb una embranzida ofensiva que hauria pogut servir per evitar patiments. Un obús de Cornellà en una falta llunyana que s’ha estavellat al travesser després que el porter toqués el cuir amb els dits (58’), un cop de cap forçat desviat de Pol al segon pal acabant una bona acció de Teixi (60’) i una arribada del menut davanter que ha acabat amb un tir sense verí tot i trobar-se sol com un mussol dins de l’àrea (61’) mereixien tancar la paradeta. Però, sense fer res de l’altre món, el Masnou ha fet el just per tenir el seu moment, sobretot després d’un cop de cap de Miki a les mans de Reig (65’). Una falta de Murga a Eric Blasco al mig del camp li ha suposat la segona groga (68’) i els locals s’han mossegat el llavi creient que podrien obrir el llum a un imatge prou fosca. El Figueres ha arronsat el nas quan Moñino, que ja havia entrat al camp al segon període, l’ha hagut de deixar per una lesió al genoll (74’). A la primera part, Bernat també havia hagut de fer el mateix (30’) per culpa de l’acció en què ha provocat el penal.

Curiosament, quan més podia trontollar la Unió més fort s’ha agafat a la possibilitat de repetir victòria. Ha concedit al Masnou un parell de situacions per marcar –Ismael (79’) i Pere (80’)- però ha sabut dissimular el fet de jugar amb un home menys fins a un límit envejable. Ha corregut com mai per buscar la porteria contrària fins que s’ha donat el 0-2 de Serra, que ha aprofitat una bona passada de Teixi (88’) en un contracop. Abans, però, hauria pogut lamentar alguna cosa, perquè ha llençat a les escombraries un grapat d’oportunitats dins de l’àrea –Ivan Cristino (84’), Serra (87’ i 88’) i Teixi (88’) contestant una centrada perillosa de Dani que Reig ha allunyat (85’) i d’una rematada de Blasco amb mala baba (89’).

Font: www.uefigueres.cat