A l'Aplec de Figueres s'hi ballaran 29 sardanes

2019-05-12 13:30

El 58è Aplec de la Sardana de Figueres tindrà lloc el cap de setmana del 18 i 19 de maig. El dissabte al vespre, a La Cate, es farà el Concert de Vigília, a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona. A la mitja part, es presentarà el CD que recull sardanes d'Antoni Juncà, del qual se'n podran escoltar algunes peces. El diumenge tindrà lloc l'Aplec de Figueres a la Rambla, amb les cobles Montgrins, Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i la nord-catalana Tres Vents.

Montserrat Mauné, presidenta del Foment de la Sardana Pep Ventura, ha explicat que l'esdeveniment aplega més de 3.000 persones de tot Catalunya. Enguany, entre els actes de l'aplec, es faran diversos sortejos amb premis cedits per comerços de la ciutat i diumenge es repartirà als socis el calendari de l'Aplec, un recull de fotografies dels millors moments sardanistes de l'any. 

A l'aplec, que començarà a les 10.30 h i serà presentat per Martí Augé, s'hi tocaran 29 sardanes, de les quals, un 70% seran d'autors actius.  Mauné també ha agraït al regidor Felip la seva implicació personal en el món de la sardana a la ciutat.

El regidor de cultura, Quim Felip, ha agraït la feina feta al Foment i ha desitjat que els nous electes encarregats de la Cultura Popular després de les pròximes eleccions continuïn promovent la sardana donant-li la importància que mereix.

Montserrat Segura, ha presentat el cartell d'enguany, de Pau Bahí. L'autor vol transmetre que "La sardana dóna ànima a Figueres". L'entitat va buscar un artista jove per tal de tenir una visió allunyada dels tòpics que han acompanyat el sardanisme durant els últims anys.

Foment de la Sardana Pep Ventura també ha anunciat que ha tancat un acord amb el de departament de Batxillerat Artístic de l'institut Alexandre Deulofeu per a realitzar un concurs que premiï les tres millors idees que presentin els alumnes per al cartell de la 59a edició de l'Aplec. El guanyador serà el cartell que anunciarà l'esdeveniment i els dos finalistes seran publicats al llibret o calendari de l'Aplec. Les tres obres passaran a formar part del fons artístic de l'entitat. Aquest acord pretén acostar el món sardanístic a joves i infants.